Nieuws & Persberichten

Groen Label Kas certificering neemt in 2015 weer toe

Het aantal nieuwe Groen Label Kas certificaten nam in 2014 af ten opzichte van eerdere jaren. In 2015 valt echter weer een groei te constateren. Vertegenwoordigers uit de tuinbouwsector geven hun visie.

 • Nico van Ruiten- voorzitter LTO Glaskracht Nederland
  "Een financiële stimulans, die gekoppeld is aan het Groen Label Kas certificaat blijft noodzakelijk om ondernemers het risico te laten nemen om sommige vernieuwingen op hun bedrijf toe te passen. Zonder deze financiële ondersteuning zijn de risico’s voor de ondernemers veelal te groot.”
 • Daphne Willemsen – Certificatiemanager Groen Label Kas bij MPS-ECAS
  “De afgelopen maanden zien wij een behoorlijk groei in het aantal nieuwe aanvragen, met name via de wat kleinere bedrijven. Maar ook bestaande certificaathouders zien wij weer plannen maken voor nieuw- of verbouw."
 • Galtjo Geertzema – Subsidie adviseur bij Flynth adviseurs en accountants
  "Groen Label Kas is een goede aanjager voor duurzamere bedrijfsontwikkeling. Dit jaar hebben we al zeven tulpenbroeierijen kunnen adviseren bij het behalen van het Groen Label Kas certificaat en zitten er nog een interessant aantal concrete aanvragen ‘in het vat’.”
 • Jan de Ruyter - Sectormanager Plantaardige sectoren bij ABN AMRO
  "Een aantal tuinders hebben hun marktpositie verbeterd, goede meerjarige afspraken gemaakt met afnemers en een stabieler rendement gerealiseerd. Daardoor kunnen banken eventuele investeringen financieren. Hierdoor zie ook ik weer meer Groen Label Kas-aanvragen. Wij juichen het immers ook toe dat de sector investeert in verduurzaming.”

Wij juichen het toe dat de sector investeert in verduurzaming (Jan de Ruyter, ABN AMRO)
Terug naar overzicht